Three Hearts Group

På den gigantiska scenen på Västra Storgatan, mitt i Rådhusparken, står Pecka Svedenklint och Micke Svenningsson – de tittar på varandra och njuter! Three Hearts spelar på Jönköpingsfesten i augusti 2011. Det småregnar, men det står massor av människor och lyssnar och ler ikapp med bandet – det är roligt! 

Pecka och Micke i Three Hearts, Jönköpingsfesten 2011. Foto: Lars Östvall.

Pecka och Micke bildade bandet tillsammans med trumslagaren Kent Liljekvist i slutet av 1980-talet. Alla tre hade varit med i olika band tidigare, fina band som Silent Sky, Unicorn med flera, så folk trodde väl inte att de var riktigt kloka när de ”kom ut” som cover-band! Men det gick hem! Och de spelade på snart sagt alla pubar i stan! Det är helt klart att Three Hearts bidragit till att det idag är så många pubar som har live-band.

På Jönköpingsfesten 2011 var inte den tredje i hjärt-trusten, Kent Liljekvist, med. Han har haft andra projekt och efterträtts av flera duktiga batterister. Idag är det Johnny Tillström som sköter trummandet. Dessutom är Paul Fogelström Ericson med på klaviatur. Och trots att Pecka och Micke också spelat i många andra konstellationer genom åren, så har de lyckats hålla ihop Three Hearts. På deras hemsida står det att Three Hearts Group spelat tillsammans i snart tjugo år. Men det är ju snart trettio år! Och det gör inte saken sämre – tvärtom! Three Hearts är som ett årgångsvin – det blir bara bättre och bättre med åren!