Hans konsertminnen

Som tonåring började den musikintresserade Hans Alf att gå på konserter i Jönköping. Han såg nästan alla artister som kom till Rigoletto på 1960-talet. När han och hans kompisar i början av 1970-talet tagit körkort och skaffat bil, började de att åka iväg på konserter i Göteborg, Stockholm och andra orter. Hans har sparat nästan alla biljetterna från sina konsertbesök, och han tog också en hel del fotografier – ibland blev det även autografer och möten med artisterna! Här är ett litet axplock från dessa konserter – tack, Hans Alf!

Autograf av Marc Bolan.

1976-06-16 Little Feat

Little Feat på Stockholms Konserthus 16 juni 1976
Var där, fick med en av deras maraccas hem – fint minne! Efter konserten drog vi ner till Sheraton, fick autografer innan de skulle ut i natten. Lite senare om Ritchie Hayward ut, frågade om vi visste var Alexandra låg. Visst, sa vi, åk med oss! Han fick sitta intryckt i baksätet i vår lilla SAAB 96´a, medan vi åkte runt på stan och frågade var Alexandra låg! Under tiden ritade Hayward en rolig figur i mitt autografblock. När vi väl kom fram till nattklubben mötte Lowell George oss i dörren och bjöd oss att komma in. Tyvärr hade vi ju lång resa tillbaka hem till Småland, med jobb tidigt nästa morgon. Men kul minne!

1976-12-13 Jackson Browne

Jackson Browne på Kåren i Stockholm 13 december 1976
Den prydlige killen som kommer gående i vit t-shirt, släppte denna LP under 1976. Senare samma år, en snöslaskig Luciahelg besökte Jackson Browne med band Kåren i Stockholm och gav en oförglömlig konsert. Jag vet, jag var där! Kårens piano bedömdes inte hålla måttet, utan man fick i all hast rekvirera ett nytt och bära upp det i trappan en våning upp, och dessutom få fatt i en pianostämmare. Under tiden fick vi stå ute i snögloppet och vänta säkert en timme på att få bli insläppta. För att därefter stå lika länge i trappan i bastuvärme innan vi släpptes in i konsertlokalen! Browne och bandet möttes av bu-rop… Warren Zevon värmde upp med sång och nämnda piano – och detta blev en av de bästa konserter jag sett! Och LP:n står signerad i skivskåpet.

Hans Alf 20/10 2021

1977-04-06 Emmylou Harris

Emmylou Harris på Stockholms Konserthus 6 april 1977
Vi såg också Emmylou Harris på Konserthuset i Stockholm. Det måste ha varit den gången jag körde min Alfa Romeo Alfetta – med sommardäck i det värsta snövädret! Till och med långtradarna hade stannat. Körde hem på natten i decimeterdjup snö och var hemma först på morgonen och fick gå direkt till jobbet! Men Emmylous konsert var en kanonkonsert! Hennes band bestod av två fd Elvis-musiker: basisten Emory Gordy och pianistn Glenn D Hardin, och vidare sångaren/gitarristen Rodney Crowell och gitarristen Albert Lee från Heads Hands and Feet (som jag såg två gånger i Växjö).

Hans Alf 20/10 2021