Göran Blooms Combo

Göran Blooms Combo var en fortsättning på jazzorkestern Göran Bloms kvintett. Combo-versionen bestod av:
Göran Blom – gitarr och sång
Bertil Bodahl – piano
Leif R Gustafson – bas
Anders Faxe – trummor
Olle Sjögren – saxofon

​​​​​​​I Musikerförmedlingens orkesterkatalog från 1963 anges att Göran Blooms Combo spelar dansmusik, men de hade både jazz och en och annan rocklåt på repertoaren – bland annat Elvislåten ”Good Luck Charm”, som de spelat in för en planerad LP -skiva 1962. Både Bertil Bodahl och Olle Sjögren hade tidigare spelat i rockbandet Bell Boys och Leif R Gustafson kom från Headhunters. Göran Blooms Combo presenterades även i Musikerförmedlingens katalog för år 1964, en helsida där de poserar med sina instrument framför Folkets Hus i Jönköping.

Foto ur Musikerförmedlingens orkesterkatalog 1964.

Bandets basist, Leif R Gustafson, berättar om livet på turné:
Jag har ett speciellt minne. när jag lirade med Göran Blooms Combo från Jkpg. Vi var i Degefors och spelade den 26 december 1963. När vi hade spelat klart var vi ute på natten och kastade snöboll på arbetarna som var på väg till Järnverket! Då kom Ken Levy and the Phantoms farande i sin lilla buss full med beundrarinnor! Tjejerna är stolta och presenterar ”det här är Ken Levy från England”!! Bertil som lirade piano i bandet och som aldrig var svarslös svarar direkt: ”Bodahl Småland”!! 
Det glömmer jag aldrig!!
Dagen efter tog vi tåget till Falköping där vi skulle spela den 28 december. Olle Sjögren som lirade saxofon ville gärna fightas ibland. Han blev jagad av några raggare och en tjej nära centralstationen. Han blev slagen ”gul och blå” av dessa! När vi senare skulle lira fick han spela i solglasögon!! (Leif R Gustafson 12/10 2017)

Källor

Muntliga uppgifter:
Göran Blom
Leif R Gustafson

2021-03-19
Lars Östvall